„Dištančné sympózium rezbárov“ v rámci projektu „Drevorezby pre Poprad 2021“

„Dištančné sympózium rezbárov“ v rámci projektu „Drevorezby pre Poprad 2021“

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry sa usiluje rozvíjať domáci cestovný ruch aj v podhorskej oblasti a promovať región ako stredisko so širokými možnosťami trávenia dovolenky. Okrem horských stredísk je pre turistov atraktívna aj návšteva mesta Poprad. Okrem mestského turizmu aktívne pracujeme aj na zvýšení povedomia o menej známych oblastiach a lokalitách s veľkým turistickým potenciálom a prírodným významom. Takou je aj Kvetnica.

Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade spolu s OOCR Región Vysoké Tatry zrealizovali spoločný projekt Drevorezby pre Poprad 2021, ktorý je ideovo spätý s prírodným prostredím tejto lokality. Jeho cieľom je poskytnúť návštevníkom popradského mestského lesoparku pridanú hodnotu na báze umenia i edukácie zároveň, čím by sa malo výrazne zvýšiť nielen povedomie o Kvetnici, ale i jej samotná návštevnosť.

Tvorivého ducha nezastaví ani pandémia!

Napriek aktuálnej situácii, ktorá nepraje realizácii hromadných podujatí, v rámci projektu Drevorezby pre Poprad 2021 vám prinášame jedinečnú možnosť nahliadnuť do dielní rezbárov formou unikátneho dištančného sympózia, ktoré prezentujeme on-line!

Piati majstri rezbári: Adam Bakoš, Martin Kalman, Igor Kučera, Milan Kuchťák a Michal Husár vyhotovili drevené skvosty, aby zdobili lesné cestičky na Kvetnici.

Sú to profesionáli, ktorí žijú týmto remeslom a ich umelecké srdce bije rýchlejšie pri pohľade na drevo, ktoré je pre nás bežných ľudí iba obyčajným pníkom …

V rámci on-line podujatia máte šancu bližšie spoznať ich prácu a pozorovať, ako sa z obyčajného kusa dreva pod ich rukami stávajú dych berúce diela. Ich talent im umožňuje vytvárať hodnoty, ktoré potešia oko, ale i dušu a predovšetkým detské srdce! No priznajme si – v každom z nás sa pri pohľade na takéto čarovné drevorezby prebudí kúsok dieťaťa …

Pozrite si video-prezentácie, ktoré vám priblížia proces vzniku jednotlivých drevorezieb:

Adam Bakoš

Igor Kučera

Michal Husár

Milan Kuchťák

Martin Kalman

Hotové diela sa aktuálne sústreďujú v Poprade a v priebehu mesiaca október budú osadené v prímestských rekreačných lesoch v Poprade na Kvetnici!

Projekt bol realizovaný Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry v spolupráci s MIK Poprad a s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Viac o projekte sa dočítate aj v: