Galéria z uskutočnených podujatí

Galéria z uskutočnených podujatí

Prehliadka brusiarne Sklo-Krištáľ

V sobotu 11. júla 2020 sa v rámci série podujatí Popradské sobotné prehliadky uskutočnila prehliadka brusiarne Sklo-Krištáľ v mestskej časti Poprad-Veľká.

Prehliadka liehovaru Zizak

Návštevníci absolvovali v sobotu 18. júla 2020 prehliadku liehovaru Zizak v Poprade-Strážach.

Prehliadka pivovaru Tatras

V sobotu 25. júla 2020 sa návštevníci oboznámili s výrobou piva v minipivovare Tatras, ktorý sa nachádza priamo na Námestí sv. Egídia v centre Popradu.

Výstup na vežu kostola sv. Egídia

Jediná prehliadka námestia a kostola sv. Egídia spojená s výstupom na vežu sa uskutočnila počas letnej turistickej sezóny 2020 hneď dvakrát – prvú júlovú sobotu 4. júla 2020 a prvú augustovú sobotu 1. augusta 2020. Návštevníci mali možnosť pozrieť sa na mesto Poprad, ukladajúce sa na spánok, z vtáčej perspektívy.

Prehliadka Spišskej Soboty

Druhú augustovú sobotu (8. 8. 2020) sme venovali najkrajšej mestskej časti Popradu, mestskej pamiatkovej rezervácii Spišská Sobota. Okrem bohatej histórie tohto pôvodne samostatného mestečka sa návštevníci zoznámili s významnými historickými osobnosťami, ktoré sa v Spišskej Sobote narodili, žili tu a pôsobili.

Turistická vychádzka v mestskej časti Kvetnica

Napriek nie príliš ideálnemu počasiu sme sa spolu s návštevníkmi vybrali počas tretej augustovej soboty na krásnu nenáročnú turistiku na Kvetnicu. Konkrétne sme si prešli Okruh zdravia, ktorý vedie nahor popri krížovej ceste. Z chodníka sme odbočili práve k vrcholu krížovej cesty, kde sa nachádza unikátna kaplnka Vkriesenia. Odtiaľ už vedie chodník pozvoľne späť a následne po Okruhu zdravia dolu k jazierku. Celú trasu aj so zastávkami sme prešli za necelé dve hodiny.

Prehliadka Veľkej

Poslednú augustovú nedeľu, 22.8.2020 sme sa s návštevníkmi vybrali objavovať bohatú históriu mestskej časti Veľká. Po prehliadke námestia a priľahlých ulíc sme prehliadku zakončili v Scherfelovom dome.

Jesenné prehliadky Spišskej Soboty

Počas septembra a začiatkom októbra sme sprevádzali skupinku z Trenčína a následne aj dve triedy zo ZŠ Tajovského.